Gør noget ekstra ud af din indretning ved at hænge billeder op

billeder

Det kan være ret så kedeligt med helt hvide og bare vægge i hjemmet, især hvis der er mange af dem. Det kan derfor være, at du går rundt med et ønske om at gøre din indretning ekstra flot?

Hvis det er tilfældet, så skal du overveje, om det ikke er på tide at købe billeder til væggen. Ligegyldigt om du er maksimalist eller minimalist, farveelsker eller ej, til det moderne eller en vintage haj, så kan du finde nogle billeder, der passer lige præcis hjem til dig.

Lad din personlighed skinne igennem

At købe billeder til væggen kan være en længere proces. Der findes mange forskellige steder at købe fra og mange forskellige billeder at købe. For at overskueliggøre processen er det en god idé at starte med at finde ud af, hvilke rum du gerne vil købe plakater og billeder til.

Til stuen har du næsten frit lejde. Så længe det passer til resten af din indretning, kan du selv bestemme om det skal være en Matisse plakat, et grafisk design, en stregtegning, filmplakat, citatplakat eller noget helt sjette.

At hænge billeder op på toilettet kan også være rigtig flot. Badeværelset er i høj grad et brugsrum, men det betyder ikke, at det ikke kan gøres pænt. Nogle naturbilleder kunne for eksempel være flotte ude på et badeværelse.

Køkkenet er også et oplagt sted at hænge et billede op, ligesom soveværelset også nogle gange har godt af, at få lidt pynt på væggene.

Det kan også være en god idé at hænge billeder op i gangen. En gang er ofte et lidt overset rum, men det kan hurtigt fikses med nogle billeder til væggen.

gammelt billede

Lav en flot feature væg

Du kan også vælge at lave en hel billedvæg, fyldt med en hel masse forskellige billeder og plakater. Find nogle der passer sammen eller komplimenterer hinanden. Der behøver ikke være en gennemgående farve på alle billederne, så længe de er flotte, når de hænger sammen.

Du behøves dog ikke nøjes med kun at bruge billeder. Hæng nogle hylder op, for at skabe symmetri og forandring på væggen. Hylder er også perfekte til at stille forskellige dekorationer som blomster, evighedsbuketter, skåle, glas, skulpturer, lamper, lys osv. på, som også er enormt dekorative.

Du kan også overveje, om du skal male væggen inden du begynder at hænge billeder op. Du kan lave det til en rigtig feature væg ved at male den en anden farve end resten af rummets vægge. Det giver noget spil og dybde til rummet, og det vil fungerer som en smuk baggrund til alle de flotte billeder, du skal til at hænge op.

En anden vigtig ting, når det kommer til billeder, er rammerne. Der er mange at vælge imellem, så det handler om at vælge rigtigt. Hvilken ramme du skal vælge, afhænger i høj grad af billedet. I nogle tilfælde kan en sort ramme for eksempel være utrolig dominerende, men i andre tilfælde komplimenterer den billedet perfekt.