Inspiration til boligindretning

lækker stue

Som ny ejer af en bolig står man med en af de sjoveste kreative udfoldelser, livet byder på, foran sig. Det er en unik mulighed for at bruge sin fantasi til at skabe noget, man kommer til at sætte pris på i lang tid. Derfor bør man ikke lade anledningen gå til spilde og indrette sin bolig uden personlighed og varme. Hvis du gerne vil have en bolig, der emmer af din personlighed og komplimenterer og inspirerer dig, bør din boligs indretning være som taget ud af din fantasi. Det er dog en bedrift, der kræver en stor mængde planlægning og kreativitet, men til gengæld behøver det ikke at være en særligt dyr affære. Boligindretning handler ikke så meget om at finde alle de fede og specielle designermøbler, som det handler om at udtrykke sig selv. Læs med her for at få alle de bedste tips til, hvordan du får en række gode inspirationskilder, der kan give dig en idé om, hvordan din boligindretning skal udforme sig.

Inspirationskilder

Der findes utallige kilder til boligindretning på mange forskellige medier. Der er naturligvis de klassiske medier som ugebladene og diverse magasiner fra møbelproducenter. Mange af de konstellationer, som man finder i disse blade, er dog uden den store personlighed, eftersom det er i producenternes interesse at ramme et så bredt publikum som muligt. Med andre ord kan det godt være, at du synes indretningen i disse magasiner er pæn, men hvorvidt den er inspirerende og behagelig at befinde sig i for dig, er et helt andet spørgsmål. For virkelig at få inspiration og idéer, er man nødt til at gå ukonventionelt til værks. For eksempel kan du se livsstilsprogrammer som eksempelvis Kender Du Typen? finde eksempler på virkelige boliger, der tilhører kendte danskere. Disse boliger har ofte lige så meget karakter, som deres indehavere og livsstilseksperterne, der deltager i programmerne, dissekerer igennem programmets forløb boligens tilhørsforhold til dens ejer. Det er en rigtig god måde at indsamle inspiration på, fordi du samtidig bliver bevidst om innovative indretningsløsninger samt om, hvad de siger om hovedpersonen.

spisestue

På jagt efter inspiration i private hjem

Modsat hvad undertitlen måske antyder, opfordres der ikke her til at begå indbrud i spændende hjem for at få inspiration. Pointen, med at man drager inspiration fra private hjem, er, at man på den måde får et ærligt billede af, hvordan det er at leve i en sådan atmosfære. Det kan altså være en rigtig god ide at tage på besøg hos venner og bekendte, tage et grundigt kig på hvordan de har udformet deres boligindretning og specielt hvilke valg de har truffet, som du måske ikke selv ville tænke på og derefter udspørge dem om deres proces i forbindelse med boligindretning. På den måde får du både inspiration til konkrete løsninger i forbindelse med boligindretning samt til, hvordan man kan gå til værks for at få yderligere inspiration. Det er en vigtig pointe at lægge mærke til løsninger, man ikke selv havde overvejet.