Derfor skal du vælge en hængekøje med stativ

barn i hængekøje

En hængekøje er både behagelig, flot og hyggelig. Den fungerer godt som en afslapningsmulighed i haven. Desuden pynter den flot i uderummet, hvor hængekøjen kan fungere som en hyggekrog i haven. Der findes dog forskellige slags hængekøjer, og det kan være svært at finde ud af, hvad der passer bedst ind i haven. I denne artikel kan du læse mere om de mange fordele ved at investere i en hængekøje med stativ. 

Det hyggelige uderum

I dag er haven blevet et ekstra rum, som ofte er i forlængelse med køkkenalrummet. Der er altså flere og flere danskere, som er begyndt at indrette haven, som var det et ekstra rum i huset. Her kan en hængekøje med stativ være et smukt møbel, som indbyder til hygge og nærvær. Du kan finde en behagelig hængekøje med stativ, som kalder på afslapning og en god bog. Her er der ro og fred til at få en pause fra hverdagens stress og jag.

Hvis du har en hyggelig lille krog eller hjørne i haven, kan du indrette en lille hyggekrog. Måske skal der plantes blomster og frugttræer nær hængekøjen, så man får fornemmelsen af at være i sin egen lille verden. Hvis du har børn, vil de sikkert elske at tilbringe tid i hængekøjen, mens solen skinner og vejret indbyder til udendørs hygge. Hængekøjen inviterer altså til at bruge mere tid udendørs, hvor det er muligt at nyde det danske vejr.  

mobilsmart i hængekøje

En flytbar hængekøje

En hængekøje med stativ kan også være en stor fordel, da det er muligt at flytte den. Hvis du ønsker at slappe af i skyggen, kan hængekøjen bare flyttes. På den måde kan du nyde en god bog, og du undgår at blive solskoldet i det varme sommervejr. Det kan også være, at du nyder solens varme stråler. Du kan derfor nemt flytte hængekøjen, så den står det mest ideelle sted i haven.

Hvis du har overvejet at købe en hængekøje uden stativ, skal du være opmærksom på, at den ikke kan placeres alle steder i haven. Det er vigtigt, at den hæftes fast til stabile træer eller søjler. Den er dermed ikke lige så nem at flytte efter vejret. Hængekøjen med stativ kan derimod flyttes lige derhen, hvor du ønsker det. 

En dekorativ del af haven

En hængekøje med stativ er ikke bare behagelig, den kan også være med til at pynte flot i haven. Der findes mange flotte stativer, som dekorativt vil pynte haven. Nogle stativer er mere firkantede, mens andre stativer er mere runde og organiske. På den måde kan du finde et stativ, som dekorativt passer flot ind i haven.

Der findes flere stativer, som er lavet i træ. Det passer særligt godt ind i den nordiske indretningsstil. Selve udformningen og farverne på hængekøjen er simple og minimalistiske. Hængekøjen kan altså bidrage til den moderne indretning i haven. Du kan derfor bruge den flotte og dekorative hængekøje, som et moderne møbel i husets ekstra rum. Det kan være med til at binde indretningen udendørs og indendørs sammen.