Vælg den rigtige belysning til soveværelset

soveværelse

Står du og skal have belysning i soveværelset, men har du svært ved at vurdere, hvad du bør vælge? Et soveværelse er det rum, du tyr til, når du skal sove, og kroppen skal genoplades. Det er formentlig også det rum, du indimellem læser i før sengetid. Derfor er der mange måder at gribe en belysning an på. Nedenfor får du flere tips til, hvordan du kan skabe en god belysning til soveværelser, der er godt for begge parter.

God belysning

God belysning i soveværelset er varmt. Det skal være hyggeligt og virke beroligende, inden du skal sove. Det nytter nemlig ikke noget at have et kraftigt lys, der gør dig mere vågen end træt. Det kan forårsage søvnproblemer og virke koldt i rummet. Hvis du for eksempel ofte læser, inden du skal sove, er det essentielt at vælge to væglamper, hvis I er et par. Derudover skaber to lamper en vis symmetri, der giver et pænt udtryk. Her kan du enten vælge at gå efter simple klassikere eller billigere modeller. Det er op til dig at afgøre, hvor meget du vil investere i et par nye lamper til soveværelset.
Et godt trick til at skabe hygge i rummet og give en varmere belysning, er desuden at male en væg. Her bør du gå efter rolige farver, der kan skabe en hulelignende stemning i rummet. Det kan for eksempel være den væg, hvor sengen står opad. Det gør desuden, at du nødvendigvis ikke behøver at købe lamper i vilde farver, men sagtens kan holde dig til mere simple lamper i sort, hvid eller grå.

smukt soveværelse

Køb bordlamper, der kan flyttes på

En anden måde at få en god belysning ved sengen, kan også være at investere i et par bordlamper. Bordlamper har den fordel, at de er nemme at flytte rundt på i tilfælde af, at du pludselig får lyst til at placere dem andre steder. Derudover er en sengelampe bare et must i mange henseender og derfor nærmest uundværlige. Sengelamper kræver dog, at du har sengeborde, som lamperne kan placeres på. Et sengebord med lampe er desuden med til at skabe hygge i rummet samtidig med, at du kan øge æstetikken og ikke mindst bekvemmeligheden.
Har du en stor seng, kan der være mange fordele i at vælge mindre lamper. Det giver nemlig en langt større bekvemmelighed i rummet, så inventarerne ikke syner større, end hvad rummet kan bære. Derudover kan der være gode grunde til at vælge en lampe, der er justerbar og kan flyttes, som du ønsker. På den måde er du selv herre over, hvor lyset rammer alt efter hvordan du skal bruge lyset. Fleksibiliteten kan derfor også være en fordel at gå efter til soveværelset. Hvis du har en høj seng, kan du med fordel vælge en lampe med en lang armlængde. På den måde er det nemmere at flytte rundt på lyset og justere den efter sengens højde. Ellers er der ikke andet for end at gå efter en lampe, der giver det helt rette læselys.