En lille introduktion til personlighed og identitet i indretning

pyntepuder

Når man skal indrette en bolig, om så det er en lejlighed, et hus eller noget helt tredje, så er det vigtigt, at det bliver til et hjem. Dette er nemmest at gøre gennem indretningen. 

Det er dog svært at vide, hvor man skal starte, hvis det er første gang. Derfor er der her en lille introduktion til nogle aspekter af indretning, som du bør tænke over før, du køber noget. Alt lige fra pyntepuder til valget af overflader.  

Indretning siger meget om os: 4 måder, hvorpå du kan give dit hjem karakter 

Der er mange valg, som skal tages, hvis man skal indrette sit hjem. For at sørger for, at den atmosfære, som du søger, faktisk kommer til udtryk, er der nogle få aspekter af indretning, som du bør overveje først.  

1. Pyntepuder og andre pyntegenstande kan ændre alt 

Selvom det måske for nogle kan lyde underligt, så har pyntepuder og andre pyntegenstande en stor indflydelse på helhedsindtrykket af dit hjem. Det er pyntepuder og tæpper, man interagerer mest med, og det er pyntegenstande, der oftest fanger folks øjne først. 

Det er derfor relevant at finde ud af hvilken rolle disse genstande skal spille. Skal pyntepuderne falde i baggrunden og være neutrale? Skal pynt være det, der binder rummet sammen eller være som små skjulte perler?  

Her kan du få inspiration gennem et udvalg af smukke pyntepuder: https://hemmingseninterior.dk/collections/pyntepuder  

2. Belysning er altid vigtig 

Belysningen kan virkelig ændre et rum. Uanset om det er lamper, levende lys eller det naturlige lys i rummet, så vil det alt sammen have en indflydelse på atmosfæren, samt hvordan farver kommer til udtryk.  

Derfor skal du inkorporere dette i dine overvejelser for køb af møbler, valg af farver, mm. 

3. Farver og tekstur spiller en stor rolle 

Apropos farver, så er disse også vigtige. I forlængelse af dette, skal du også tænke på teksturen af alle de bløde møbler og pyntegenstande du køber. Skal der være et gennemgående tema for farver og teksturer eller ikke? 

For eksempel, de tidligere nævnte pyntepuder og tæpper, hvis de skal være det, der bringer sjov ind i rummet, så kan dette gøres gennem valget af iøjnefaldende farver og sjove teksturer. 

4. Er du til træ eller marmor? 

Hvis man bor i ejerlejlighed eller eget hus, og derfor selv må renovere lige hvad man vil, så kan man også inddrage overflader i sin bolig.  

Hvis du er mere til det moderne og minimalistiske udtryk indenfor indretning, men stadig ønsker at drage folks interesse, så kan man for eksemplet have overflader af marmor i køkkenet. Dette er et iøjnefaldende materiale, men stadig meget dæmpet i sit udtryk. 

Hvis du er mere til et klassisk udtryk, så er træoverflader altid en sikker vinder. Det er et af danskernes favorit materialer og med god grund. Det giver en følelse af hjemlighed og hygge. Gennem valget af træsort kan man påvirke indtrykket yderligere, alt efter om det skal være lyst og enkelt træ eller mørkt og rustikt træ.