Pynt det blå bord til perfektion

Holder du snart en fest, hvor farvetemaet er blåt? Det kunne eksempelvis være en barnedåb, konfirmation, studentergilde eller bare en helt almindelig fest, hvor man lige havde lyst til, at temaet skulle være blå. 

Fester med tema er altid sjove. Først og fremmest fordi der altid opstår en ret unik stemning, og derudover også fordi at man ret nemt kan få pyntet meget gennemført op. Og lige netop pynt skal det handle om her. Du får nemlig i denne artikel inspiration til, hvordan du pynter bordet op til festen med blåt tema, og det indebærer alt fra blå dug til blå bordkort til bordløber i blå. 

Dug, servietter og bordløber i blå

Når man skal pynte det blå bord, så kan man starte med at kigge på de ting, som man tydeligt lægger mærke til, og som desuden er nemme at skaffe hjem. Der er selvfølgelig den blå dug, som giver mening at skaffe – og blå servietter er også ret nemme at få fat i. Hvis man gerne vil pifte bordet lidt ekstra op og give det et mere festligt udtryk, så skal man selvfølgelig også have en bordløber i blå.

Det er nemlig muligt at finde Bordløber blå i mange forskellige nuancer af blå, så man kan eventuelt sørge for, at det har en anden nuance af blå end dugen og servietterne, så det giver et bedre farvespil. Men uanset hvad er en bordløber i blå i hvert fald et festligt indslag til bordpynten.

Blå service

Når dugen, servietterne og den blå bordløber er på plads, så kunne man umiddelbart tænke, at det er nok – men det er det selvfølgelig ikke, hvis man vil gå all in på sit blå tema. Man kan nemlig også gøre lidt ekstra ud af selve servicen og se, om det kan lade sig gøre, at det også er blåt.

Det bliver måske lidt svært at finde blåt bestik, da det meste bestik er i metalliske toner, men når det kommer til både tallerkener og glas, så skulle det faktisk gerne være muligt. Blå tallerkener findes der for eksempel mange af, og så kan man også finde en masse flotte glas med et blåt skær – vælg helst det glas, som stadig er lidt gennemsigtige, da det ser finest ud. 

Blå nips og detaljer

Du troede måske ikke, at det kunne blive vildere og mere blåt, men det kan det faktisk godt. Hvis det skal være helt vildt med det blå tema, så kan du sætter prikken over i’et ved at tilføje en masse forskellige detaljer og nipsting – det er også noget, som du kan finde i forskellige butikker, der sælger pynt. Det kunne eksempelvis være små stjerner eller glaskugler, der bliver spredt ud over bordet. Men det kunne også være blå sugerør til glassene eller en fin blå nipsting til at binde om servietterne. Jo mere blåt det hele er, jo mere kan folk også se, at du er gået all in på dit tema – og det gør altså bare noget ved stemningen.