Guide: Få mere tid i hverdagen til de ting, du godt kan lide

Afkalkning af elkedel

Der er utroligt mange, der ikke har så meget tid i hverdagen, som de godt kunne tænke sig – og det fører desværre til, at de ikke får vedligeholdt alle deres interesser. Er du en af dem, der gerne vil have mere tid i hverdagen, så du kan nå til både træning, tegning og cafe besøg, så kan du læse med i denne guide og få inspiration til små ændringer, som du kan lave for at skabe mere tid til de ting, som du godt kan lide.

Månedsrengøring – alt fra afkalkning af elkedel til rengøring af gulve

Den nemmeste måde at holde hjemmet rent – uden at bruge en helt masse tid på det hver dag – er ved at gøre huset rent helt i bund. Det inkluderer aftørring af overflader og rengøring af gulve, men også indersiden af skabe og skuffer, afkalkning af elkedel og alle de ting, der får rengøringen til at tage længere tid end normalt. Ved at gøre det én gang om måneden, så slipper du for det første for at overveje, hvornår var det nu lige, jeg gjorde det sidst, men du sørger også for, at der aldrig er rigtig beskidt.

For at gøre det nemmere, så sørg for altid at have de rette produkter og rengøringsmidler. Det er svært at udføre en afkalkning af elkedel uden afkalkningsmiddel for eksempel.

Udover den månedlige rengøring, så sørg for at have plads – kurve, fade, skåle – hvor du kan smide de ting, du har brug for at lægge fra dig, men ikke har tid eller overskud til at lægge på plads. Tøm disse en gang om ugen samtidig med, du bruger maksimalt 1 time på at tørre af og støvsuge.

Find hurtigere metoder til madlavning i hverdagen

Der er mange tiltag, som du kan benytte dig af, hvis du gerne vil gøre det hurtigere at lave mad i hverdagen. Den første og mest kendte er at skabe en madplan, så dine måltider er planlagt, og du kun skal handle stort ind én gang om ugen. For at gøre det endnu nemmere kan du overveje Bilka To-go eller lignende services, der klarer indkøb for dig.

Et andet tiltag som du kan gøre brug af er måltidskasser, der først og fremmest også klarer indkøb for dig, men også klarer madplanen og faktisk udfordrer dig til at prøve nye ting. Her er der virkelig tid at spare, og derfor er der mange, der er utroligt glade for deres måltidskasser.

Når det kommer til madlavning, så hjælper det også utroligt meget, hvis der er rent – hvis du husker afkalkning af elkedlen en gang om måneden, står du for eksempel aldrig og har en elkedel, der ikke kan bruges fordi den er fyldt med kalk. Selvom afkalkning af elkedel er en lille ting, så fylder det meget, hvis det skal gøres på et ubelejligt tidspunkt.