Vælg det rigtige spisebordssæt

spisebordssæt

For mange familier er køkkenet samlingspunktet i boligen. Det er her vi mødes hver dag over aftensmaden, og måske også har børnene laver deres lektier mens mor og far laver mad. Det er her gæsterne kommer ind til en kop kaffe, og mange samtaler bliver taget i køkkenet, både de alvorlige og de sjove. Det er derfor vigtigt at køkkenet er et behageligt rum hvor det er rart at opholde sig. Det må gerne være hyggeligt, men skal også samtidig være praktisk og funktionelt. En essentiel del af køkkenet må derfor siges at være jeres spisebordssæt, og derfor er det godt at være ekstra omhyggelig med at vælge det helt rigtige, da i sikkert kommer til at bruge det mange timer og lang tid ud i fremtiden.

spisebordssæt

Hvordan vælger jeg det rigtige

Nettet og de danske møbelbutikker bugner selvfølgelig med spisebordssæt, og du kan få alt lige fra det billigste sæt i en gør-det-selv butik og til dyre designer spisebordssæt der leveres direkte hjemme hos dig. Både pris og kvalitet har et stort spænd så der er noget for enhver økonomi. Så du bør selvfølgelig starte med at kigge på om økonomien har en betydning for dit valg da det automatisk udelukker en dele spisebordssæt. Derefter er det næste du skal tænke på funktionalitet. Der skal som minimum være de pladser som i har brug for til hverdag, og evt. gerne en eller to ekstra så du ikke skal lave en løsning hvis i får uventede gæster. Skal dit spisebordssæt også bruges når i er mange skal du vælge en løsning der kan udvides med f.eks. en tillægsplade, eller hvis i har et spisebordssæt både i stuen og køkkenet ville det være smart at de passer sammen og på den måde kan sættes i forlængelse af hinanden. Til sidst bør du selvfølgelig kigge på design. Du skal selvfølgelig have et spisebordssæt der passer ind i dit hjem, både i form, farve og materialevalg. Variation mulighederne er næsten lige så mange som der er prisvariationer, så her handler det faktisk bare om dine ønsker.

Vedligehold, rengøring og pleje

Når du vælger dit nye spisebordssæt er en af de ting du skal huske at tænke på og overveje inden du køber også vedligehold. Nogle borde og stole er ret vedligeholdelsesfrie og skal f.eks. bare tørres af med en fugtig klud, men vælger du stole med stofpolstring eller læder kan det være de kræver en anden behandling. En laminatbordplade er også nem at have med at gøre men har jo slet ikke samme rustikke udtryk som et bord i planker f.eks. At have et træbord kræver dog at du passer på det hvis det skal stå flot i mange år frem. Til gengæld har du så også et smukt bord der giver liv til dit køkken. Har du små børn kan det være en fordel at vælge noget der er nemt at gøre rent, men også kan holde til at blive brugt uden at blive ødelagt at se på.