Spændende og lærerige udlandsophold for studerende inden for medicinske områder

Try Medics

Hvem vil ikke gerne tilbringe nogle uger under sine studier med at følge professionelle inden for ens fag på en travl hverdag ude i virkeligheden? – og så endda på spændende destinationer i Afrika!  Det kan lade gøre for studerende inden for det sundhedsfaglige og medicinske område gennem Try Medics. Bliv klogere og dygtigere til dit fag, mens du suger oplevelser til dig fra en fremmed kultur og et fascinerende samfund. 

Følg i hælene på dygtigt sundhedsfagligt personale 

Er du ved at uddanne dig til læge, sygeplejerske, jordmoder eller tandlæge, så har du mulighed for at kommer på et praktikophold af mindst fire ugers varighed på et af de hospitaler, vi samarbejder med. Du kan vælge enten Zanzibar eller Mbara i Uganda som destination. Du vil følge i hælene på en erfaren og betroet læge, sygeplejeske, jordemoder eller tandlæge under deres travle hverdag på et hospital. Hvis din mentor vurderer at du er klar til det vil du også skulle give en hånd med i det daglige arbejde, når du er ude gennem Try Medics praktikprogram. Du vil blive forberedt godt på opholdet hjemmefra inden afrejsen og under sit ophold på et af samarbejdshospitalerne kan du altid komme i kontakt med Try Medics per telefon eller mail, hvis der skulle være behov for assistance eller information. På selve ankomstdagen får praktikanterne en introduktion til stedet og omgivelserne samt en rundvisning i byen. Dagen efter starter praktikken. 

Fagligt såvel som menneskeligt udbytte af opholdet 

På universitetshospitalet i byen Mbara i Uganda får du et stort fagligt udbytte. Du vil blive indkvarteret i Try Medics store lækre hus sammen med andre praktikanter. Der er gode muligheder for at socialisere og lære nye mennesker at kende, som ligesom du brænder for et sundhedsfagligt område. Formiddagene tilbringes på hospitalet sammen med personalet og en enkelt gang om ugen vil der være teori og uddannelsesmæssige aktiviteter for Try Medics praktikanter. Der er naturligvis fokus på det faglige under et praktikophold som dette. Men der arrangeres også ture til Nilen og en safaritur for Try Medics gruppe af praktikanter. 

Fagligt udbytte og afslapning på sandstrande i Zanzibar 

Som en del af Try Medics pakke vil du få sproglektioner, der sætter dig i stand til at kommunikere på et basalt niveau med den lokale befolkning. For at du samtidig med det snævert faglige udbytte under opholdet gennem Try Medics også får et indtryk af det land, du opholder dig i, arrangeres der ture til seværdigheder, skøn natur og fascinerende dyreliv. På Zanzibar kan du tilbringe fritiden sammen med andre praktikanter på dejlige sandstrande i høj sol. I Try Medics hus for praktikanterne i Zanzibar bor der typisk 20 praktikanter af gangen, og man kan sagtens tage af sted på et af Try Medics praktikophold i Afrika alene. Det er sikkert for dig og du får venskaber inden for gruppen af unge praktikanter, der deler dine interesser for det sundhedsfaglige område.