Skal du udskifte dine nuværende facadedøre i huset?

facadedør

Er din nuværende dør i facaden udtjent eller for dårligt isoleret, således at du har besluttet dig for at udskifte den, så kan det godt betale sig i længden at vælge en af en ordentlig kvalitet, så den både er tæt, og har en god holdbarhed, så du ikke allerede efter få år, skal skifte den ud igen. Hvis du er handy, så kan du selv sætte din nye dør i, evt. med lidt hjælp fra en ven, da det er nemmere at være to om det. Overvej om du vil skifte til en trædør, en træ/alu-dør eller en dør af PVC. Alle har forskellige fordele.

Vælg en facadedør, som passer til stilen på dit hus

Når du vælger at udskifte din dør, så bliver det pænest, hvis du sørger for at den nye dør, passer i stilen med dit hus. Så vil du have glasfyldninger i, som giver mere lys inde og mulighed for at kigge ud, bør du kigge på dit hus inden du beslutter om det skal være ruder eller sprosser. Ligeledes passer en moderne dør med skarpe kanter, ikke så godt til et bondehus eller en ældre murermestervilla. Se det store udvalg af facadedøre her, og vælg den type dør, som passer bedst til netop dit hus og dit behov.

facadedør

Facadedøre i træ

Hvilket materiale skal din nye dør være fremstillet af? Trædøre har en naturlig charme, og er vældigt fine at se på. De er ofte lidt billigere at indkøbe, når de er af træ. Dog skal træet vedligeholdes for at sikre holdbarheden, med hvis du er indstillet på det (og det tager jo ikke ret meget tid at give det træbeskyttelse), så er det et ganske udmærket valg, og så dufter træet tilmed godt. Du kan derfor sagtens gå efter en facadedør, som er lavet af træ.

Facadedøre i træ/alu

Det er de seneste år blevet meget moderne at vælge løsninger i træ/alu. Træ/alu har et trælook, som efterhånden er ret godt efterlignet. Den yderste del er fremstillet af alu, men uden at ligne alu. Det gør dem så godt som vedligeholdelsesfrie, da de tåler væsentligt mere end det rene træ. Det er en smart løsning, hvis du ikke vil bruge tid på at vedligeholde træværk, det passer nemlig fint sig selv, og ser nyt ud i mange år. De er noget dyrere at købe, men kan sagtens betale sig i længden, da de har lang holdbarhed, uden at du selv skal gøre noget for at sikre det.

Facadedøre i PVC

Hvad er PVC? PVC står for polyvinylklorid, som er en type plastik. PVC er den tredje mest anvendte plastiktype, og benyttes primært som byggemateriale, da holdbarheden er rigtig god. PVC kan genanvendes ved smeltning, og er derfor bæredygtigt. Hvis du vælger facadedøre i PVC, så slipper du også for at skulle vedligeholde døren for at sikre holdbarheden. Du kan vælge farvet folie på døren, så det ligner træ. Et udmærket valg til en ny dør.