Køb Hike kornfri hundefoder for den bedste næring til din hund

Kornfri hundefoder

Kornfrit hundefoder er foder der er særligt tilpasset til hundens fordøjelsessystem. Hunden er ikke planteæder og har særligt svært ved at fordøje stivelse som der er en stor andel af i korn. Ved at vælge et kornfri hundefoder, så sikres det at du tilbyder din hund et foder med de bedst optagelige råvarer, med energikilder der er nemme for hunden at udnytte. Korn kræver energi for hunden og ikke alle hunde evner at kunne håndtere det i fordøjelsessystemet. http://www.hike.dk/ har et større udvalg af kornfri hundefoder af dansk kvalitet, der er tilpasset til en hund og dens fordøjelsessystem.  

Flere fordele ved at vælge kornfri hundefoder  

Foderallergi 

Nogle hunde har tendens til foderallergi. Nogle racer mere end andre, men i bund og grund er det foderet der her gør den store forskel. Hundefoder der indeholder en større andel af korn, indeholder plantedele og stivelse som hundens fordøjelsessystem har svært ved at håndtere. Korn er en af de råvarer som er med til at irritere tarmens slimhinde og samtidig også immunsystemet. Ved at vælge et kornfri hundefoder, så mindsker du sandsynligheden for at din hund udvikler foderallergi og mindsker de gener der måtte komme heraf, eksempelvis kløe og rødme i huden.  

Stabilt blodsukker 

Korn indeholder en stor andel kulhydrater, som er en form for sukker og energi, der kan tilføres hundens blod. Ved at tildele korn, øger du blodsukkeret efter indtaget af foder og derefter et brat fald. Hvis du vælger et foder til din hund uden et indhold af korn, så vil du opnå et mere stabilt blodsukkerniveau hos hunden, uden svingninger i energiniveauet. For nogle hunde vil et kornfri hundefoder også være nødvendigt for at forebygge at der opstår sukkersyge senere i livet.  

Stabil vægt  

Hunden fordøjelsessystem er tilpasset til primært at skulle indtage og fordøje kød. Ved at tilføre korn, så giver du en unaturlig fødekilde, som først og fremmest er svært for fordøjelsen af håndtere men som også en tilførsel af kulhydrater der oplagres i depoter rundt omkring i kroppen. Ved at tilføre et foder uden korn, så har du nemmere ved at stabilisere vægten hos din hund. Vægtstabilisering er særligt vigtigt for kastrerede eller neutraliserede hunde, hvor fedt nemmere sætter sig på sidebenene.  

Mindre afføring 

En hunds fordøjelsessystem er sammenligneligt med den vilde hund, også selvom vi har avlet på vores tamme hunde i utallige generationer. Et fordøjelsessystem der er tilpasset til at spise kød, har svært ved at fordøje korn og plantedele. Derfor vil der være en stor andel af kornholdigt foder, der ikke når at blive bearbejdet og derfor ryger ud igen i den anden ende. Med kornfri hundefoder mindsker du hundens afføring, når kornet er erstattet med råvarer som hundens fordøjelsessystem kan håndtere. Det sparer dig både i høm høm poser og penge til foder, der alligevel ikke bliver udnyttet. Samtidig vil der også være en tendens til, at en udskiftning fra kornholdigt hundefoder til kornfri hundefoder vil betyde, at din hund kommer til at lugte mindre ud af munden, som følge af en optimal fordøjelse.