Har du en webshop med kunder i udlandet? Så læs med her!

One Stop Shop

I dag er det muligt at have kunder over hele verden, fordi vi har internettet. Det er super smart, men det betyder også, at der er nogle regler, man skal forholde sig til. Det er ikke det samme at sende en pakke inden for Danmarks grænser, som det er, når man skal sende til udlandet. Her er det nemlig vigtigt, at man husker at betale moms. Ellers kan det være, at man bliver kvitteret med en træls bøde, og det er altid irriterende, når der kommer en regning, man ikke lige havde forventet. Så er det meget bedre, at man har styr på det i forvejen. I denne artikel kan du læse om, hvad du kan gøre for at betale din moms korrekt. 

Brug for hjælp? 

Når det kommer til din virksomheds økonomi, så er det virkelig ikke her, du skal spille overmodig. Hvis der ikke er styr på økonomien i virksomheden, så er det kun et spørgsmål om tid, før der også er andet, som der heller ikke er styr på. Du kan få hjælp til moms fra One Stop Shop – TIMEVAT. Timevat er en virksomhed, der hjælper firmaer med blandt andet at betale moms, så de kan være sikre på, at der er gjort på den rette måde. Det kan være skræmmende at gå rundt og være usikker på, om man har gjort det korrekt. Hvis du gerne vil have ro i maven, så kan det være, at du skal hyre nogle professionelle, som du ved, der har forstand på, hvad de laver. 

Husk at registrere din webshop på Tast Selv SKAT 

Når man har en webshop, så er det noget, der skal registreres i Tast Selv SKAT. Det skal det naturligvis, fordi det er lovpligtigt at betale skat af de penge, som man tjener. Det er ligeledes lovpligtigt, at du betaler moms. I dag kan du registrere dig på One Stop Shop, som er en ordning, der er vedtaget for handel i EU. Så ved du også, at alle du handler med i EU, er underlagt de samme regler. 

Nye regler trådt i kraft 

Men når det kommer til moms, så kan det også være svært at blive klog på, fordi der nogle gange bliver ændret i lovgivningen. Der er f.eks. lige trådt en ny lov i kraft fra d. 1. juli 2021. Fra denne dato skal der betales lokal moms i modtagerlandet. Det betyder også, at det ikke længere er et krav at lave lokal momsregistrering derfra, hvor du sælger. Det gør det hele lidt lettere, men derfor kan det stadig godt være kompliceret nok til, at det er en god idé at få noget assistance, hvis man er usikker på proceduren.  

Lager i udlandet? 

Hvis du har et lager i udlandet, så er der ligeledes nogle momsregler, du skal være opmærksom på. Her skal man nemlig registreres lokal moms, og så er det ligeledes et krav, at man skal have et momsnummer.