Skal du have fat i en arbejdsmiljøkoordinator?

arbejdsmiljøkoordinator

En arbejdsmiljøkoordinator er en god måde at få løst konflikter på arbejdspladsen og skabe et bedre miljø for alle involverede. Men hvordan ved man, om der er brug for en koordinator? Dét kan du læse om i den her korte artikel, hvor du kan få hjælp til at identificere også helt små ting, der måske kan gøre dit firma til et ubehageligt arbejdsmiljø.

Oplever du mange konflikter på arbejdspladsen?

Konflikter behøver ikke være helt store skænderier – det kan være små gnidninger, der bliver ved med at finde sted. Små konflikter kan være alt fra miskommunikation til bevidst provokation, og det kan resultere i fjendskab eller manglende samarbejdsvilje mellem enkelte parter eller hele afdelinger.

Arbejdsmiljøgruppen tilbyder kurser og uddannelser, så du kan få en arbejdskoordinator i dit eget team. Det kan gøre det lettere at løse problemer og konflikter, før de bobler op og bliver store, og det kan skabe en mere harmonisk arbejdsplads. Pengene er godt investeret, hvis du kan skabe et bedre miljø for dine medarbejdere.

Går kommunikationen mellem medarbejdere og ledelse ikke så godt?

Et tegn på, at du har brug for en arbejdsmiljøkoordinator, er, at kommunikationen mellem medarbejdere og ledelsen ikke går så godt. Det kan ses ved fejlkommunikation, hvor én part ikke formidler deres behov ordentligt til den anden, eller gennem direkte afvisning af disse behov.

Kommunikation er noget, hele teamet bør arbejde på, men en arbejdsmiljøkoordinator kan hjælpe med at få de største problemer redt ud, så der er grundlag for en ny start. Dårlig kommunikation kan opstå ud af ingenting, men det er værd at se problemet og gribe ind, så det hele kan ”nulstilles”.

Dårlig kommunikation mellem medarbejdere og ledelse kan i værste tilfælde resultere i tab af medarbejdere eller strejke, og ofte er problemerne, der opstår ved dårlig kommunikation, utrolig nemme at løse. Forståelse og empati rækker langt, men det er kvaliteter, der skal dyrkes og trænes.

Mærker du en generel utilfredshed?

Hvis du mærker en generel utilfredshed og dårlig attitude på din arbejdsplads, men ikke kan sætte en finger på, hvor det kommer fra, kan en arbejdsmiljøkoordinator hjælpe med at rede trådene ud. Det kan tage rigtig lang tid at forbedre et arbejdsmiljø, når det først er blevet surt, men med en arbejdsmiljøkoordinator eller to blandt de ansatte skal det nok gå i orden.

Problemer løser sig sjældent af sig selv, og det er bedre at træde frem og tage initiativ. Først og fremmest sender det et godt signal til medarbejderne om, at der handles, men det er også et nødvendigt skridt for at skabe en bedre arbejdsdag for alle.

Ingen kan lide at begå sig i et dårligt miljø, og vi tilbringer så meget tid på arbejdet, at det ikke er dét værd at tilgodese det. Tag affære og gøre noget godt for din arbejdsplads ved at sørge for at få uddannet en arbejdsmiljøkoordinator. Det er en investering, der er pengene værd, og kan gøre din virksomhed til et bedre sted at arbejde.