Teltudlejning

Står du i en situation, hvor du skal holde en fest for en større forsamling, og du ikke gider at leje et forsamlingshus, vil et partytelt være et fremragende alternativ. Ved at leje et festtelt giver du gæsterne mulighed for at kunne nyde vejret, hvorfor udlejning af festtelte er specielt populært i sommermånederne. Den helt store styrke ved teltudlejning er dens fleksibilitet. Det kan nemt bruges til at holde mange mennesker, hvor et festtelt for 50 personer er meget normalt. Det gør det ideelt til for eksempel at holde en bryllupsfest i et partytelt. I den forbindelse kan du leje et festtelt med gulv, så du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt skotøjet nu kan modstå den danske jord.

Skal du holde en fest, der er stor nok til, at du skal bruge et telt, kan det antages, at du måske også skal leje service til alle gæster, samt sikre at der er borde og stole nok. Dette tilbyder mange af de samme leverandører af festtelte. Derved kan du leje en form for partypakke, hvor både telt, service, borde/stole og duge er inkluderet.

Kan man benytte et partytelt om vinteren?

Det er fuldstændig op til dig, hvorvidt du ønsker at leje et festtelt om sommeren eller vinteren. Du skal dog være opmærksom på, at der er større efterspørgsel efter partytelte om sommeren, så der vil det være en god ide at leje/købe teltet i så god tid som muligt. Om vinteren skal du være opmærksom på, at det kan blive meget koldt. Derfor anbefaler vi at leje et partytelt med gulv og derudover supplere dette med varmeblæsere eller lignende. Hvis du gør det, vil det ikke være noget problem at holde en fest udendørs, selvom kalenderen siger vintertid.

Hvilke muligheder har jeg, når jeg skal leje et telt?

Dine muligheder for at leje og købe festtelte afhænger af, hvor i landet du befinder dig. Naturligt nok vil der være flere muligheder, hvis du bor i nærheden af store byer som Aarhus og København. Du vil dog også finde en række forskellige udbydere i Nordjylland og på Fyn, så det burde ikke være et enormt problem. Så længe du leder efter et telt i de almindelige størrelser, vil du kunne finde en passende udbyder tæt ved dig. De normale dimensioner er 4×8 5×10 4×6 6×8 3×9. Det vil sige fra 24 m2 til omkring de 50 m2.

Hvordan sætter man et festtelt op?

Alt afhængigt af om du har lejet et mindre telt på 5×8 eller et stort telt på 6×12, så vil der nok være forskel på, hvor lang tid det vil tage at sætte op. I stedet for at forklare det skridt-for-skridt, har vi vedlagt en video, som ganske hurtigt viser processen bag opsætning af et partytelt.

Hvad er bedst – at leje eller købe et festtelt?

Om det er bedst at købe eller leje afhænger primært af, hvor mange fester du holder. Hvis du holder en årlig sammenkomst med mange gæster, vil det måske være en fordel at investere i et festtelt. Det kan du for eksempel gøre i de store byggemarkeder som Harald Nyborg, Jem og fix og Bauhaus. Bor du i Sønderjylland, vil det også være en mulighed at tage til Tyskland og købe det i Fleggaard. Nogle gange er det muligt at finde relativt billige telte på tilbud. Det billigste alternativ vil dog være at købe et brugt partytelt på for eksempel Dba.dk. Gør du det, er der dog ingen garanti for kvaliteten af teltet.

Hvis du derimod blot skal bruge teltet i forbindelse med en rund fødselsdag, bryllup, konfirmation eller lignende vil det klart være at foretrække at leje for de fleste. Mange udbydere af telte tilbyder desuden at assistere med opsætningen af teltet. Derfor vil du være helt sikker på teltet er korrekt opsat, og samtidig skal du ikke selv spilde din tid på at sætte teltet op.