Studenterkørsel i studentervogn

Hvilke slags studentervogne findes der?

Studenterkørsel er en af de sjoveste og mest mindeværdige dage i din gymnasietid. Det er højdepunktet i den længeventede studenteruge, hvor man lejer en bus og omdanner den til en slags partybus. Derefter siger traditionen, at man kører rundt til alle de studerendes familier. Her serveres mad og drikke – uanset om man ankommer om formiddagen eller eftermiddagen!

Et krav til studentervognen er typisk, at den skal være billig, så alle har råd til det, men samtidig være fed. Men hvilke slags muligheder findes der egentlig, hvad angår studentervogne?

Typisk er studentervognene en slags omdannet lastbil med åbne sider. Der er normalt et tag over, så man ikke bliver våd, hvis den danske sommer ikke holder tør. Der findes dog en række forskellige slags studentervogne med varierende luksus. De dyreste vogne har både polstrede sæder, stripperstang og laserlys, men man betaler selvfølgelig også lige en smule ekstra for sådanne features.

HUSK at leje en studentervogn i god tid, da alle danske studenter skal bruge en vogn på omtrent samme tid. Derfor skal i være i god tid, hvis i vil have en god studentervogn.

Derudover er det vigtigt at huske at finde på et rigtig godt banner slogan! Nu i har fundet den helt rigtige studentervogn, er det utrolig vigtigt, at i også tager jer god til at finde det helt rigtige slogan til studenterkørslen. Vi anbefaler, at i alle sammen brainstormer på gode ideer en dag efter jeres timer. Derved får i størst mulig chance for at finde på de bedste slogans!

Hvordan lyder reglerne vedr. studenterkørsel?

Reglerne varierer fra udbyder til udbyder, så det er ikke sikkert reglerne for studenterkørsel hos udbydere i Jylland er identiske med nogle fra Fyn eller Sjælland. Typisk får du dog selv lov til at spille det musik, du ønsker fra studentervognens store højtalere. Hvis i lige har glemt ynglings spillelisten, så har chaufføren også musik, som der kan sættes på, så du er sikker på festen ikke går død i løbet af dagen. Normalt må du også gerne både ryge og drikke i vognene.

Hvad er prisen på en studentervogn til studenterkørsel?

Prisen varierer fra udbyder til udbyder og er desuden afhængig af, hvilke dage i ønsker at leje vognen. Typisk starter priserne fra 27.000 og opefter. En anden faktor som spiller ind er, om i ønsker at leje vognen 1 eller 2 dage. Typisk lejer man vognen for 10 timer, men hvis man vurderer det er bedre at køre i 2 dage, vil prisen selvfølgelig være en smule højere.

Hvad angår selve betalingen, betaler i typisk blot depositum, når i bestiller vognen. Derefter har i hele året til at få sparet de sidste penge sammen.