Musik til fest

Hvorfor leje en festmusiker?

En festmusiker er en eminent måde at understøtte din fests tema på. Hvis du eksempelvis skal afholde en mexicansk inspireret fest eller oktoberfest, så vil levende musik gøre oplevelsen betragtelig mere autentisk. Hvem vil ikke elske en live optræden med en klassisk spansk guitar, der understøtter et sydeuropæisk-inspireret tema?

Generelt kan det siges, at musik til en privatfest altid bliver federe og mere mindeværdigt, hvis det er en levende kunstner. Det er en fremragende måde at gøre dine gæster i godt humør og vil være det sidste pift, din fest behøver. Kort sagt bliver din fest mere personlig, hvis du booker en festmusiker!

Til hvilke anledninger er det bedst at hyre levende musik?

Typisk fungerer en live optræden bedst til større forsamlinger. Da det ikke er billigt at hyre en festmusiker eller et band, vil det normalvist være mest oplagt at leje levende musik til specielle events og begivenheder. Det kunne eksempelvis være til et bryllup, rund fødselsdag eller den årlige sommerfest.

Den konkrete pris varierer kraftigt alt afhængigt af, hvilken kunstner du ønsker. De mere kendte kunstnere tager normalt en højere pris. Derudover er det også typisk dyrere at hyre et band sammenholdt med at leje en enkelt musiker. Ydermere skal du også tage højde for, hvor lang tid du ønsker musikken skal spille. Slutteligt skal du også tage højde for transport for kunstneren. Hvis en kunstner er baseret i København, vil det være temmelig dyrt at hyre ham til en fest i Aarhus sammenlignet med en fest på Sjælland. Derfor kan det anbefales at finde kunstner, der er baseret i samme landsdel, som du befinder dig i. Det vil sige, at hvis du bor på Jylland, så skal du leje musikere fra Nordjylland, Vestjylland, Sønderjylland etc. Hvis du bor på Fyn, vil du sandsynligvis være i stand til at hyre festmusikere fra hele landet grundet den centrale placering.