Musik til bryllup

Skal jeg hyre live musik, en DJ eller noget helt tredje?

Hvis du er i gang med at planlægge et bryllup, står du sikkert over for dilemmaet om, hvilken slags musik der skal spilles. Mulighederne er mange, og det er ikke altid en fordel. Et klassisk valg ville være at leje en musiker, som kan spille sange med personlig betydning for brudeparret. Det kunne også være at hyre et band, som betyder noget. Hvis du ønsker et helt specifikt band eller musiker, vil der være forskel i prisen alt afhængigt af, om du bor på Sjælland, Fyn eller Jylland, eftersom musikeren skal betales kilometerpenge.

Det kan måske lyde en smule voldsomt at hyre en DJ til at spille til en bryllupsreception, men dette er faktisk ganske populært. En DJ spiller ikke kun tekno hits, som hører sig hjemme i de sene nattetimer. Mange har også stor erfaring med at spille melodisk og passende musik, der eksempelvis vil være egnet til under bryllupsmiddagen.

Valget er dog helt op til dig. Typisk er det dyrere at hyre et band, da der er flere, som skal have løn sammenlignet med en DJ. Hvis du beslutter at hyre en DJ, vil han selv stå for opsætning af udstyret, så du kan koncentrere dig om at få andre aspekter af din fest helt perfekt.

Hvilken slags musik bliver normalt spillet til bryllups festen?

Musikken, der bliver spillet til bryllupper, er oftes meget personlig. Der bliver spillet sange med signifikans for brudeparret, som for eksempel, sangen de havde deres første dans til etc. Under middagen bliver der dog ofte spillet klassisk musik, da de bløde toner skaber en god spisestemning. Det kunne dog også være jazz musik eller akustisk guitar.

Først efter maden er ryddet af bordet, vil der blive spillet reel festmusik. Festmusik til bryllup adskiller sig ikke nævneværdigt fra normal musik til fest. For når alt kommer til alt, er et bryllup jo bare en rigtig stor og glad fest for både gæster og brudepar.