Leje af fadølsanlæg

Et fadølsanlæg er en super lækker ting at have til sin fest. De fleste foretrækker en fadøl frem for en kedelig dåseøl, så et fadølsanlæg er et sikkert hit til din fest. Et fadølsanlæg giver dig og dine gæster mulighed for selv at bestemme, hvordan øllene skal skænkes, og hvor meget der skal i dem. Derudover sikrer du, at øllene ikke bliver dovne, som de har en tendens til, når der er tale om dåseøl.

Er det bedst at købe eller leje et fadølsanlæg?

Hvorvidt det er bedst at købe eller leje et fadølsanlæg, er meget afhængigt af hvilken type fest, du skal holde. Skal du holde en stor fest, vil det være en fordel at leje et professionelt fadølsanlæg, så du kan servere lækre øl til alle dine gæster hurtigt og smertefrit. Som privatperson er det generelt nemmere og billigere at leje et fadølsanker, da det er de færreste, som holder større fester regelmæssigt. Ydermere er det relativt billigt at leje et fadølsanlæg med dertilhørende øl fustager. Du skal være opmærksom på, at leverandører har forskellige vilkår, hvad angår rensning af fadølsanlægget. Normalvis skal du dog regne med, at du selv skal rengøre anlægget.

Hvis du står i en situation, hvor det giver mere mening for dig at købe et fadølsanlæg, har du også mange muligheder for dette. Du kan finde brugte fadølsanlæg overalt på internettet, for eksempel på DBA. Typisk er det dog kun muligt at købe et lille fadølsanlæg til hjemmet på sådanne sider. Udover at have fadøl fustagerne på plads, skal du også huske at tjekke, at der er nok med kulsyre, for uden kulsyre vil det ikke være muligt at få øllet ud af fustagen. Kulsyren bliver altså ikke brugt til at blive blandet i øllet. Derimod benyttes det til at få øllet ud af fustagen. Årsagen til, at der benyttes kulsyre er, at det er mere sterilt end eksempelvis en trykluftskompressor, da den trækker luft fra lokalet, den befinder sig i.

Hvilket slags fadølstilbehør findes der?

Der findes utroligt meget fadølsudstyr, du kan leje eller købe sammen med fadølsanlægget. Det mest normale tilbehør er fadølsglas. Der er noget helt specielt ved at få serveret en velskænket fadøl i et rigtigt fadølsglas, som rigtig mange sætter pris på. Hvis du ikke ønsker at investere i dyre domme i glas, kan du selvfølgelig også altid vælge at servere fadøllen i et plasticglas.

Et fremragende supplement til at leje et fadølsanlæg kunne være at leje en pølsevogn. Derved sikrer du, at dine gæster både får noget lækkert at spise og drikke. Med en pølsevogn og et fadølsanlæg til din fest, bliver det nærmest så dansk, som det kan være, og det er helt sikkert noget, alle vil sætte pris på.

Er din gæsterne til din fest ikke så meget til hot dog og kradsere, kan du også leje en softicemaskine. Ved at gøre dette giver du dine gæster muligheden for at få en rigtig lækker dessert, som vil være oplagt til enhver lun sommerfest.

Hvor mange øl er der i en fustage?

De fleste fustager indeholder omtrent 30 liter øl. Det svarer ca. til 90 dåseøl af 33 cl. Alt afhængigt af hvor tørstig efter øl dine gæster er, skal du vurdere hvor mange fustager, der skal bruges. Skal det gå ekstra hurtigt, kan du også leje et fadølsanlæg med 2 haner. Derved kan du fylde øl op dobbelt så hurtigt, eller måske endda have to forskellige slags øl på hane. Eventuelt en lys og en mørk øl så der er noget til enhver smag.

Hvilken slags øl kan man købe til?

Som udgangspunkt er de fleste leverandører meget fleksible, hvad angår mærket af øl, de kan levere. Alle tilbyder en form for IPA såvel som lys øl. De traditionelle danske ølmærker som Tuborg, Royal og Carlsberg kan du også bestille, uanset om leverandøren er fra Jylland, Fyn eller Sjælland. Så hvis du holder fest i København, vil du altså uden problemer kunne få leveret disse mærker, ligesom det heller ikke vil være et problem i Vestjylland og Sønderjylland. Der vil dog sandsynligvis være nogle regionelle præferencer i landet. Eksempelvis vil Albani øl være nemmere at få omkring Odense, mens Ceres vil være mere populært omkring Aarhus. Ï Nordjylland og omkring Aalborg kan det antages, at Hancock øl er mere populært.