Is til fest

Drinks og cocktails nydes bedst kolde. Den bedste måde at sikre dine drikkevarer er kolde i længst tid mulig er ved hjælp af is. Is til fest er normalt at købe udefra, og det er ganske problemfrit at bestille online og få det leveret til døren. Alternativt kan du også afhente hos leverandøren, hvis du ønsker at spare penge på leveringen. Men hvilken slags is skal man købe? Vi har fundet de mest populære valgmuligheder frem lige her!

Isterninger eller knust is til festen?

Knust is og isterninger er du mest normale muligheder, hvis du ønsker at bestille is til din fest. Knust is er ideelt til drinks som Mojito eller Små Kolde, hvor isen er en integreret del af drinken. Skal du bruge is til andre drinks som rom og kolde eller måske bare foretrækker whiskey on the rocks, så bør du vælge isterninger. Den eneste reelle forskel på knust is og isterninger er, at der knust is blot er knuste isterninger. Derfor begge principielt benyttes til samme formål. Valget afhænger derfor primært af dine personlige præferencer, samt hvad isen skal bruges til. Generelt er isterninger en smule billigere at købe end knust is. Nogle leverandører vælger at kalde isterninger for isklumper, men vær opmærksom på der ikke er en forskel mellem isklumper og isterninger.

Skal jeg købe isterninger eller lave dem selv?

Næste spørgsmål er derefter, hvorvidt du selv skal fryse dine isterninger eller købe dem udefra. Mange supermarkeder som Føtex og Netto har isterningebakker, hvor du kan fylde dem med vand dagen før og derved have isterninger klar. Denne løsning er klart den billigste, såfremt festen du skal holde ikke er så stor. En anden fordel ved selv at fryse dine isterninger er, at du ikke behøver kun at fylde vand i. Du kan eventuelt tilføje lidt hyldeblomstsaft, så isterningerne giver lidt smag, og ikke kun nedkøler drinken.

Nogle McDonald’s restauranter giver dig mulighed for at købe færdige isterninger, hvis du bestiller dem et par dage før. Der er dog også utallige andre alternativer online, som tilbyder dette.

Hvor meget is skal jeg bruge?

Hvor meget is du skal bruge afhænger mestendels af, hvor stor en fest du skal holde. Både knust is og isterninger leveres fra leverandøren i 25 kg portioner. En god tommelfingerregel siger, at du skal bruge ca. 1 kg is pr. deltager til festen. Der er omkring 1.500 isterninger i en portion på 25 kg. Det er typisk nok til omtrent 400 drinks. Hvis du skal bruge isen til andet end drinks, er det også sandsynligt, at du skal bruge mere is, da det kræver mere is at nedkøle flasker og dåser end drinks.